Ana sayfaAnnelikElsanatlarıHaberlerMagazin DünyaMagazin TürkiyeModaRessamlarSeramik

Tiyatro SinemaYazılarYemeklerSend TwitterTwitter'da bizFacebook'da bizPinterest'de biz Hayata dair ne varsa

 

NewYork Times: "Kanıt nerede Mr. Obama?"

Grafik Saati, Dünya, 29 Ağustos 2013

NewYork Times: "Kanıt nerede Mr. Obama?"

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük gazetelerinden New York Times, Suriye'ye müdahaleyi düşünen ABD başkanı Obama'ya çok zor sordu.
Grafik Saati gençlik dergisi
New York Times gazetesinin sorduğu ve yanıtını alamadığı sorular özetle şöyle: (New York Times gazetesinden alıntı)
Grafik Saati gençlik dergisi
- "Sayın başkan Obama şu ana kadar Suriye'ye yönelik olası bir askeri operasyonun hukuki sebeplerini ortaya koyamadınız". Tek bir geçerli sebep açıklayabilir misiniz?

- "Kimyasal silahı Suriye hükümetinin kullanıldığına dair bir kanıt var mı sorusuna gelen tek yanıt: "Bölgede üslerimiz var. Ya kullanırlarsa" oldu. Gazete bu yanıtı yeterli bir kanıt olarak değerlendirmedi.
Grafik Saati gençlik dergisi
- Gazete "her şeye rağmen müdahale yapılırsa, bu müdahale gelecekteki olası kullanımı nasıl caydıracak" sorusunu da sordu ve yanıt alamadı.
Grafik Saati gençlik dergisi
Gazete operasyonla ilgili en önemli sorunun da altını çizerek kalın çizgilerle tekrar sordu: "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın saldırıyı gerçekleştirdiğinin kanıtı var mı?"
Grafik Saati gençlik dergisi
Obama yaptığı açıklamada bu soruyu şöyle yanıtlıyor (yanıtlayamıyor): "Kimyasal saldırı haberi dünya gündemine oturunca Suriyeli iki bakan telefonla konuşuyor. Dinleme kayıtlarına göre bakanlardan biri diğerine 'bizim bu olayla bir alakamız var mı' diye soruyor. Sorduğuna göre demek ki ellerinde kimyasal silah var".
Grafik Saati gençlik dergisi
New York Times ABD başkanı Barack Obama'nın açıklamasını destekleyebilecek tek bir geçerli kanıtının olmadığını vurgulayarak sordu: "Suriye'de kurbanlardan örnekler alan ve görgü tanıklarıyla konuşan Birleşmiş Milletler müfettişlerinin incelemeleri sonuçlandığında bu bilgileri duymak isteriz. Geçtiğimiz hafta yaşanan ve daha önce açıklanmayan üç kimyasal saldırının da muhalifler tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Bu iddialar da soruşturuluyor mu" diye soruldu.
Grafik Saati gençlik dergisi
New York Times gazetesinde yayınlanan baş yazı da ise şu ifadeler yer aldı.
Grafik Saati gençlik dergisi
"Başkan Obama askeri operasyona hazır görünüyor. Ancak Güvenlik Konseyi'ni arkasına alamayacağı gibi diğer yapıları da arkasına alamadı. Arap Birliği ve NATO gibi meşruiyet sağlayabilecek kurumlar destek vermiyor. (Almanya, Hollanda, Avusturya gibi ülkeler diplomatik çözüm istiyor)" ifadeleri kullanıldı.
Grafik Saati gençlik dergisi
Gazete, operasyonu sadece eski sömürge devletleri İngiltere ve Fransa'nın desteklediğini ve emperyel bir geçmişi bulunan (Osmanlı imparatorluğu) Türkiye'nin desteklediğini yazdı. Türkiye'nin müdahale konuşunda anlaşılmaz şekilde istekli olduğunu belirten gazete "Etiyopya'ya Endonezya'ya kadar gidip 'Suriye nerede' sorusunu bile cevaplamakta zorlanacak uzak coğrafyalardaki insnlardan destek arıyorlar" şeklinde yorum yaptı.
Grafik Saati gençlik dergisi
Gazete bir başka yazıda al-ver süreçleri ve ekonomik ticari işbirliği vaatleriyle toplanmaya çalışılan destekleri de gündeme getirdi.

Hayata Dair Kültür Sanat Dergisi

 

Tags: suriye de son durum, Suriye haberleri, Suriye, suriye türkiye, Suriye gerçekleri, suriye savaşı, nedenleri, Suriye savaşı son durum, Suriye savaşı 2013, Suriye operasyonu, suriye'ye müdahale, türkiye

Copyright: Her hakkı saklıdır

Creative Commons Lisansı
Suriye'li muhaliflerin çatışması Türkiye'yi de etkiledi by Hayata Dair is licensed under a Creative Commons Attribution-Gayriticari-NoDerivs 3.0 Unported License.
Linkteki çalışma baz alınarak yapılmıştır http://grafiksaati.com/deneme/91.html.
Bu lisansın kapsamı dışındaki izinler http://grafiksaati.com/ adresinde mevcut olabilir.

Copyright: Her hakkı saklıdır  | grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası