Ana Sayfa  Annelik  El sanatları  Haber  Magazin Dünya Magazin Türkiye  Ressamlar  Seramik  Tiyatro  Yazı Yemekler

Yoksa Satürn gezegeninin uydusu Titan'da hayat var mı

Yoksa Satürn gezegeninin uydusu Titan'da hayat var mı?

GrafikSaati Kültür Sanat Dergisi, bilim teknoloji haberleri 16 Eylül 2014
NASA tarafından kaleme alınan bilimsel bir makaleye göre, Cassini uzay aracının Satürn gezegeninin uydusu Tiran'a yaklaşarak topladığı verilere göre
Titan'daki dev okyanuslarda hayat olabilir.
GrafikSaati kültür sanat dergisi haber ve yazıları
NASA araştırmacıları Titan'daki dev okyanusun Lut Gölü kadar tuzlu olabileceğini ifade ediyor. Araştırmacılar Titan'daki dev yeraltı okyanuslarının aşırı tuzlu olduğunu ifade ettikten sonra söz edilen tuzun sadece sodyumdan ibaret olmadığına dikkat çekiyor.
GrafikSaati haberler son dakika dünya ve Türkiye haberleri
Konuyla ilgili yayınlanan NASA makalenin baş yazarı uzay bilimci Giuseppe Mitri, Titan'ın aşırı tuzlu okyanusunun muhtemelen sülfür, sodyum ve potasyum karışımından oluştuğunu yazdı.
GrafikSaati Makale yazı yorum analiz deneme öykü
Nasa çalışanları tarafından yazılan makaleye göre Satürn'ün uydusu Titan'daki büyük yeraltı okyanusları "Dünya standartlarına göre aşırı tuzlu bir okyanus olduğu için dünyadaki okyanus hayatı gibi bir hayatı desteklemiyor olabilir. Ancak Titan'daki dev yeraltı okyanuslarının özellikle geçmişte dünyadaki okyanus hayatına yakın formlarda bir hayatı desteklemiş olabileceği düşünülüyor.
Grafik Saati Kültür Sanat ve Haber Dergisi
Eğer Titan'daki dev yeraltı okyanusunda şu anda devam eden bir hayat var ise bu hayatın nasıl bir formda işlediği araştırılıyor. Ancak Titan'daki dev yeraltı okyanusunda halen hayat olsa bile uydunun kabuğunun donma sürecine girdiği ve okyanusun yavaş yavaş donduğu ifade ediliyor.

GrafikSaati Kültür Sanat Dergisi
Kaynak: NASA, Source: NASA

Sosyal medyada biz

Grafik Saati

Facebook

Twitter

Pinterest

Şirin Gurme

Şirin Gurme Facebook

Şirin Gurme Twitter

Hayata-Dair

Facebook

Twitter

grafiksaati.com[at]gmail.com  |  gizlilik politikası